Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ( TTIP) ΜΕΤΑΞΥ Η.Π.Α. ΚΑΙ Ε.Ε.







Στις αρχές του 2013, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ , ανακοίνωσε την έναρξη διαπραγματεύσεων για την δημιουργία μιας Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ – Transatlantic Trade and Investment Partnership), μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Πρόκειται στην ουσία για μια “κοινή αγορά”εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίου ,μια Διατλαντική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών ,μεταξύ των δυο πλευρών του Ατλαντικού.



Το 2005 έγινε στις Βρυξέλλες η πρώτη διάσκεψη μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ και τέθηκαν οι βάσεις για την δημιουργία, μέχρι το 2015, μιας Διατλαντικής αγοράς χωρίς σύνορα.



Είναι προφανές , ότι οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί που διαφαίνονται κατά καιρούς, μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, μηδενίζονται, μπροστά στα κοινά οικονομικά τους συμφέροντα και την κερδοσκοπία σε βάρος λαών και χωρών, δημιουργώντας δεσμούς και αλληλεξάρτηση.



Αν και υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, (λόγω της κρίσης), το σχέδιο ξαναμπήκε σε εφαρμογή το 2011, με την προοπτική να υπογραφεί μέσα σε δύο χρόνια.



Έτσι, αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις γι αυτήν την Συμφωνία και μάλιστα με πλήρη μυστικότητα και κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των εκπροσώπων του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και του αρμόδιου κοινοτικού Επιτρόπου. Ωστόσο, ευρεία συμμετοχή σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, έχουν και εκπρόσωποι διαφόρων πολυεθνικών εταιριών , ενώ απουσιάζουν παντελώς και αποκλείονται , εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων.

Τα επιχειρήματα της ανάγκης δημιουργίας μιας τέτοιας συμφωνίας, που επικαλούνται οι εμπνευστές της, είναι η αύξηση της απασχόλησης και η αύξηση του ΑΕΠ, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ.

Η συμφωνία όμως αυτή δεν αφορά , στην ουσία, ούτε το εμπόριο, ούτε την μείωση της γραφειοκρατίας για την διευκόλυνση των επενδύσεων. Αφορά κυρίως τις προδιαγραφές (πρότυπα) , τα εταιρικά δικαιώματα και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας συνυπολογίζοντας και το γεγονός, ότι οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, αποσιωπούνται επιμελώς (δικαιώματα εργαζομένων, εθνική κυριαρχία, δημόσια αγαθά, περιβάλλον).



Αυτό που επιχειρείται με την ΤΤΙΡ, είναι η αύξηση της κερδοσκοπικής δράσης των πολυεθνικών, στις ΗΠΑ και την ΕΕ, στοχεύοντας στα δημόσια αγαθά και τις προμήθειες (τομέας Υγείας, Εκπαίδευσης, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, κλπ) και στην διάλυση των προδιαγραφών, που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.



Θέτει επίσης σε αμφισβήτηση, θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, για να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών, με μειώσεις μισθών, μειώσεις θέσεων εργασίας, κατάργηση συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συνεχή συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με στόχο την μείωση του κόστους εργασίας.



Αυτή η συμφωνία , προωθεί επίσης, την απορρύθμιση των κανόνων ασφάλειας των τροφίμων, με την εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή αγορά, τροφίμων αμφιβόλου ποιότητας έως και ακατάλληλα, ενώ θα ανθίσει η παραγωγή μεταλλαγμένων, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η διατροφική ασφάλεια των λαών.



Το περιβάλλον, ουδόλως εξαιρείται από τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της Συμφωνίας, αφού στόχος είναι, η ώθηση των περιβαλλοντικών κανόνων, στα χαμηλότερα standards , με απρόβλεπτες συνέπειες.



Μια άλλη παράμετρος της καταστροφικής αυτής Συμφωνίας είναι ότι οι πολυεθνικές εταιρίες θα μπορούν να διεκδικούν από διεθνή δικαστήρια, αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη, από εθνικές κυβερνήσεις, ακόμα κι αν αυτές, ενεργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Να σημειωθεί εδώ ότι το ισχύον καθεστώς λέει, ότι μόνον ένα κυρίαρχο κράτος, μπορεί να άγει ένα άλλο, σε διεθνές δικαστήριο.



Τέλος , με την συγκεκριμένη συμφωνία, αποδυναμώνονται οι ρυθμίσεις για τα προσωπικά δεδομένα , καθίσταται ευκολότερη η πρόσβαση, προς εμπορική χρήση, με ένα επερχόμενο περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο, στο όνομα της “καταπολέμησης της πειρατείας”.



Γενικά, η δημιουργία της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων, θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των λαών και την διασφάλιση των πολιτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετεί, είναι αυτά μιας οικονομικής ελίτ, που θα έχει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του παγκόσμιου ΑΕΠ, ασκώντας μια νεοφιλελεύθερη πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαών.



Οι διεθνείς οικονομικές συνεργασίες, πρέπει να στηρίζονται στην ισοτιμία και το αμοιβαίο όφελος μεταξύ των χωρών. Σε αυτή τη βάση επιτυγχάνονται πολυμερείς συμφωνίες , χωρίς τις αρνητικές και καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει η ΤΤΙΡ.



Στα σχέδια ,της ασύδοτης διατλαντικής, οικονομικής ελίτ, που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, συνθλίβοντας χώρες και λαούς, η απάντηση είναι, η συσπείρωση και τα μέτωπα αντίστασης των προοδευτικών , αριστερών δυνάμεων και των κινημάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΟ ΤΟΥ ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η  βουλευτής   Ηρακλείου Μαρία Διακάκη με αφορμή την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης στον Καρτερό έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Οι ενέργειες της συγκυβέρνησης που σχετίζονται με την Δημόσια περιουσία, συνεχίζονται απροκάλυπτα και με γοργούς ρυθμούς.
Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ , παραχωρούνται σε ιδιώτες “επενδυτές “ εκτάσεις φιλέτα σε όλη τη χώρα, με συνοπτικές διαδικασίες, με την πρόφαση της αξιοποίησης, ενώ στην ουσία πρόκειται για καθαρό ξεπούλημα της Δημόσιας Γης.
Ένα τέτοιο ξεπούλημα επιχειρείται σήμερα και στην περιοχή του Καρτερού, που ανήκει στους δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου, ερήμην των πολιτών, οι οποίοι αντιδρούν για τις αυθαίρετες εκποιήσεις γης, σε μια περιοχή , που περιλαμβάνει (εκτός των άλλων) ακτές, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να εκποιεί την περιουσία των Ελλήνων, να αποδυναμώνει ,να καταστρέφει τη χώρα και να την παραδίδει χωρίς όρους , στα χέρια αδηφάγων ιδιωτών, που τους ονόμασε επενδυτές, με το πρόσχημα της εξοικονόμησης χρημάτων.
Να αποσύρει πάραυτα όλες τις ανήκουστες αρπαγές της Ελληνικής γης που, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τις χαρίζει σε όποιον δίνει τα περισσότερα.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά νομιμοποίηση, να βγάζει στο σφυρί, ότι αξιόλογο υπάρχει σ αυτό τον τόπο, αδιαφορώντας για το μέλλον και τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας .
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν μαζικά και αγωνιστικά, ώστε να αποτραπεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ένας συνασπισμός Κομμάτων, που καταποντίστηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές, δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση και την εντολή, να υπογράφει συμφωνίες που θα δεσμεύουν για χρόνια την χώρα και την Ελληνική κοινωνία».


Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!









ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11,30 ΣΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΠΑΛΙΟ ΨΥΓΕΙΟ)


Κλείνει οριστικά το ΙΚΑ στις Μοίρες- «Ορφανέψαμε» από υποδομές λένε οι κάτοικοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ & ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ!
Ορφάνεψε η Μεσαρά από υποδομές και υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών. Από το 2012 μετράμε τα λουκέτα σε ΟΑΕΕ, ΙΚΑ Τυμπακίου, ΔΟΥ Τυμπακίου και Μοιρών, ΕΟΠΥΥ. Αποδυναμώθηκαν ή καταργήθηκαν όλες οι δομές παροχής υγείας, υπηρεσιών και εξυπηρέτησης χιλιάδων πολιτών του αποκομμένου Νότου. Στις αδηφάγες ορέξεις των μνημονιακών επιταγών θυσιάζεται από τις 16 Ιούνη και το ως τα σήμερα διασωζόμενο κατάστημα του ΙΚΑ Μοιρών. Υπηρεσία που καθημερινά εξυπηρετεί τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών –κύρια συνταξιούχων και ασθενών-, υπαλλήλων, επαγγελματιών, μηχανικών, φοροτεχνικών, εμπόρων. Υποχρεώνοντας τους να υφίστανται επιπλέον φυσική και οικονομική επιβάρυνση για να ανηφορίζουν στο κεντρικό κατάστημα του Εσταυρωμένου.
Και οι καταστροφικές κυβερνητικές διαθέσεις δεν έχουν τέλος αφού έπονται η περεταίρω αποδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών με τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις, μετακινήσεις, εφεδρείες υπαλλήλων, αλλά και η αποδυνάμωση δομών εκπαίδευσης με τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Οι τοπικές κοινωνίες ρημάζουν, και δεν αρκούν πια οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και ούτε πείθουν πια οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων.
Οι καιροί απαιτούν από τις τοπικές κοινωνίες να αντιδράσουν και να απαιτήσουν το σταμάτημα της αποδυνάμωσης και εγκατάλειψης του Νότου στη μοίρα του. Οι πολίτες της Μεσαράς πρέπει να δηλώσουν με μαζικότητα και αποφασιστικότητα πως οι οικονομικές, κοινωνικές και γεωγραφικές συνθήκες επιβάλλουν να παραμείνει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ ανοικτό, να απαιτήσουν την επιστροφή και ενίσχυση όλων των υπόλοιπων δομών και επιτέλους να βροντοφωνάξουν ένα ισχυρό ως εδώ και μη παρέκει.
Καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς, δημοτικές αρχές και συλλογικότητες της Μεσαράς σε ανοιχτή συνάντηση/ συνέλευση στο Πολύκεντρο Μοιρών την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 19:30. Με αυτή μας την πρωτοβουλία προσκαλούμε/προκαλούμε πολίτες και φορείς να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις αναχαίτισης όσων σχεδιάζονται για μας χωρίς εμάς. Στη θέση των μνημονιακών εντολών που απαιτούν την υποβάθμιση της ζωής και του τόπου μας, να αντιπαραθέσουμε τα αιτήματά μας και να απαιτήσουμε συγκεκριμένες πράξεις για :
  • Διατήρηση των δημόσιων δομών & υπηρεσιών, αντί του λουκέτου
  • Ελεύθερη & δωρεάν πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες πρόληψης, αποκατάστασης και εξωνοσοκομειακής φροντίδας, αντί κατάργησης
  • Σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις αντί για απολύσεις και διαθεσιμότητες.
Συντονιστικό Πολιτών Γόρτυνας – Φαιστού
Υπάλληλοι ΙΚΑ Μοιρών
Δημοτικοί Υπάλληλοι Γόρτυνας
Ένωση Φοροτεχνικών Μεσαράς
Εμπορικός Σύλλογος Μοιρών
Σύλλογος Οικονομολόγων Ηρακλείου
ΑΜΑΚ (Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης)
Αναρριχητικός – ορειβατικός σύλλογος Νότιας Κρήτης

Η λίστα παραμένει ανοιχτή σε φορείς & συλλογικότητες που θέλουν να προστεθούν ως την ημέρα της συνέλευσης.
Επικοινωνία : politesmesaras@gmail.com

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 Και λεπτομερέστερα :





ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Έκλεισαν τη Βουλή....


ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ


Σπάρτη, 3/6/2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Με αφορμή το πρωτοφανές πείραμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας που συντελείται εν πλω στην κλειστή Μεσογειακή θάλασσα, ανοικτά των Κρητικών αλλά και των Λακωνικών ακτών, ως συλλογικοί φορείς και πολίτες της Σπάρτης δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας: Η μέθοδος αυτή που επελέγη και εξελίσσεται σιωπηλώς και με ύποπτο τρόπο, δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός που στην εξέλιξή του μπορεί να απειλήσει το ευρύτερο θαλάσσιο οικοσύστημα αλλά και την ασφάλεια των γειτονικών χωρών. Οι ειδικοί επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ατυχήματος με ανυπολόγιστες συνέπειες. Πιστεύουμεότι η ευθύνη για την καταστροφή των χημικών όπλων βαρύνει ακέραια τις χώρες που παράγουν και προμηθεύουν τις πρόδρομες ουσίες (πρώτες ύλες) και πρέπει αυτές να επωμιστούν το βάρος της καταστροφής τους. Ως συνειδητοποιημένοι πολίτες καταγγέλλουμε το γεγονός και ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας απαντήσει για ποιο λόγο αποδέχθηκε την πραγματοποίηση αυτής της επικίνδυνης διαδικασίας στην εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή περιοχή, τι κάνει για να αποτραπούν οι πιθανοί κίνδυνοι και ποια διπλωματικά ή άλλα μέσα έχει χρησιμοποιήσει ή πρόκειται, έστω και τώρα, να χρησιμοποιήσει για αυτό το σκοπό. Καλούμε επίσης τα κόμματα αλλά και τις τοπικές αρχές (βουλευτές Λακωνίας, Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε.Λακωνίας, Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης) να πάρουν θέση και να μεταφέρουν την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην υλοποιούμενη διαδικασία. Στηρίζουμε όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες έκφρασης ανησυχίας και διαμαρτυρίας που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο συλλογικό φορέα ή πολίτη να ενισχύσει την πρωτοβουλία μας και να (παρευρεθεί σε) ενισχύσει τις επόμενες δράσεις μας, δεδομένου ότι είμαστε μόνο στην αρχή και , όπως φαίνεται, το «πείραμα» αυτό θα διαρκέσει καιρό. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι εφεξής σε κάθε σχετική με χημικά όπλα υπόθεση θα υπάρχει σθεναρή και ανυποχώρητη αντίδραση από την κοινωνία που πρέπει συνεχώς να ενημερώνεται ώστε να είναι σε εγρήγορση.  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

  Στο ξεκίνημά της, στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι παρακάτω συλλογικότητες: 

 ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 

 ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΠΑΡΤΗΣ “ΡΟΔΟΝ” 

ΟΜΑΔΑ “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ”

  ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ


Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ : ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΙΣ ...

 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΙΣ ...: Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, επέλεξε το συντονιστικό Χανίων ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Α.ΑΡΤΕΜΗΣ:"ΦΙΛΝΤΙΣΕΝΙΑ ΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ"

Μ. Διακάκη: "Τελεσίγραφο" το κλείσιμο του ΙΚΑ Μοιρών
Με την μορφή “τελεσίγραφου”, ο διοικητής του ΙΚΑ ΕΤΑΜ κ. Σπυρόπουλος απέστειλε στις υπηρεσίες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μοιρών , έγγραφο με ημερομηνία 21 Μαΐου 2014, με το οποίο ανακοινώνει το κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μοιρών, από 16 Ιουνίου 2014.

Βάσει αριθμοκρατούμενων αποφάσεων και διατάξεων, προχώρησε στην απλή κοινοποίηση αναστολής λειτουργίας του εν λόγω παραρτήματος , χωρίς να ληφθούν υπ όψιν, ούτε οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ούτε η δυνατότητα τους να εξυπηρετηθούν από το ΙΚΑ Εσταυρωμένου.

Έτσι, διαψεύδονται περίτρανα, οι περυσινές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις υπουργών και υπευθύνων, περί παραμονής και ομαλής λειτουργίας του παραρτήματος Μοιρών .

Χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν, οι αποστάσεις, η άθλια ποιότητα ( επικινδυνότητα) του κάθετου οδικού άξονα και η δυνατότητα πρόσβασης των κατοίκων της Μεσαράς, στο παράρτημα Εσταυρωμένου και βέβαια χωρίς καμία νομιμοποίηση και συναίνεση ούτε των πολιτών , ούτε των εργαζομένων, ούτε των φορέων της περιοχής , η συγκυβέρνηση προχωρά σε απαράδεκτες αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Αδιαμφισβήτητη αναξιοπιστία και εμπαιγμός του κρατικού μηχανισμού και των κυβερνώντων, προς τους πολίτες της Μεσαράς (και όχι μόνο), είναι ότι συμπεραίνεται από τέτοιες διατάξεις,

που, με τη λογική του “αδιαφορούμε, αποφασίζομε και διατάσσομε” εξαπολύονται προς πάσα κατεύθυνση.

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ανύπαρκτος για το υπουργείο και την διοίκηση του ΙΚΑ και δεν διστάζουν να δυσχεράνουν με κάθε επιπλέον τρόπο, την ήδη επιβαρυμένη ζωή των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η αναλγησία σε όλο της το εύρος, γνωρίζει μέρες δόξας στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης, με τις φιλότιμες προσπάθειες μιας κυβέρνησης που πραγματικά πασχίζει να εξαθλιώσει όσο περισσότερο μπορεί, την ελληνική κοινωνία, πιστή στις εντολές δανειστών και τραπεζών.

Οι πολίτες της Μεσαράς όμως , δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, να βλέπουν όλες τις κοινωνικές δομές, η μία μετά την άλλη, να καταστρέφονται.

Ήδη, στις πρόσφατες εκλογές έστειλαν όχι ένα, αλλά πολλαπλά μηνύματα σε όσους πιστεύουν, ότι μπορούν να διαχειρίζονται την ζωή και την αξιοπρέπεια τους, με αδιαφορία και περιφρόνηση και δεν θα ανεχτούν την ισοπέδωση και την ερημοποίηση ενός τόπου, που, σε άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, μια Γη της Επαγγελίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρωταρχικό ρόλο και λόγο, έχει η κοινωνία και οι ανθρωπιστικές δομές, που η ανάπτυξη και η λειτουργία τους, θα οδηγήσουν σε ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος , πραγματικά στην υπηρεσία του πολίτη.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μετά τις εκδικητικές απολύσεις: 24ωρη απεργία στον «Βήμα Fm» -

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια, την ομάδα της Νευροχειρουργικής κλινικής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και ιδιαίτερα τον Νευροχειρουργό κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο, την κ. Νεφέλη Στεφανίδου , την κ. Γεωργία Γεωργοπούλου, την κ. Ξένια Σουβατζή καθώς και όλες τις νοσηλεύτριες και το προσωπικό της κλινικής, για την φροντίδα, την ανθρώπινη και ευγενική συμπεριφορά , την προσήλωση στο καθήκον τους και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου.
Παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τις ελλείψεις που παρατηρούνται και στο ΠΑΓΝΗ, λόγω της αποδόμησης του συστήματος της Δημόσιας Υγείας, οι άνθρωποι αυτοί, συνεχίζουν να αποτελούν την ψυχή του συστήματος αυτού ,προσηλωμένοι στο λειτούργημα τους , με υπευθυνότητα , συνέπεια και ανθρωπιά.
Και πάλι ευχαριστώ από καρδιάς.