Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μ. Διακάκη: "Τελεσίγραφο" το κλείσιμο του ΙΚΑ Μοιρών
Με την μορφή “τελεσίγραφου”, ο διοικητής του ΙΚΑ ΕΤΑΜ κ. Σπυρόπουλος απέστειλε στις υπηρεσίες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μοιρών , έγγραφο με ημερομηνία 21 Μαΐου 2014, με το οποίο ανακοινώνει το κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μοιρών, από 16 Ιουνίου 2014.

Βάσει αριθμοκρατούμενων αποφάσεων και διατάξεων, προχώρησε στην απλή κοινοποίηση αναστολής λειτουργίας του εν λόγω παραρτήματος , χωρίς να ληφθούν υπ όψιν, ούτε οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ούτε η δυνατότητα τους να εξυπηρετηθούν από το ΙΚΑ Εσταυρωμένου.

Έτσι, διαψεύδονται περίτρανα, οι περυσινές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις υπουργών και υπευθύνων, περί παραμονής και ομαλής λειτουργίας του παραρτήματος Μοιρών .

Χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν, οι αποστάσεις, η άθλια ποιότητα ( επικινδυνότητα) του κάθετου οδικού άξονα και η δυνατότητα πρόσβασης των κατοίκων της Μεσαράς, στο παράρτημα Εσταυρωμένου και βέβαια χωρίς καμία νομιμοποίηση και συναίνεση ούτε των πολιτών , ούτε των εργαζομένων, ούτε των φορέων της περιοχής , η συγκυβέρνηση προχωρά σε απαράδεκτες αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Αδιαμφισβήτητη αναξιοπιστία και εμπαιγμός του κρατικού μηχανισμού και των κυβερνώντων, προς τους πολίτες της Μεσαράς (και όχι μόνο), είναι ότι συμπεραίνεται από τέτοιες διατάξεις,

που, με τη λογική του “αδιαφορούμε, αποφασίζομε και διατάσσομε” εξαπολύονται προς πάσα κατεύθυνση.

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ανύπαρκτος για το υπουργείο και την διοίκηση του ΙΚΑ και δεν διστάζουν να δυσχεράνουν με κάθε επιπλέον τρόπο, την ήδη επιβαρυμένη ζωή των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η αναλγησία σε όλο της το εύρος, γνωρίζει μέρες δόξας στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης, με τις φιλότιμες προσπάθειες μιας κυβέρνησης που πραγματικά πασχίζει να εξαθλιώσει όσο περισσότερο μπορεί, την ελληνική κοινωνία, πιστή στις εντολές δανειστών και τραπεζών.

Οι πολίτες της Μεσαράς όμως , δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, να βλέπουν όλες τις κοινωνικές δομές, η μία μετά την άλλη, να καταστρέφονται.

Ήδη, στις πρόσφατες εκλογές έστειλαν όχι ένα, αλλά πολλαπλά μηνύματα σε όσους πιστεύουν, ότι μπορούν να διαχειρίζονται την ζωή και την αξιοπρέπεια τους, με αδιαφορία και περιφρόνηση και δεν θα ανεχτούν την ισοπέδωση και την ερημοποίηση ενός τόπου, που, σε άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, μια Γη της Επαγγελίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρωταρχικό ρόλο και λόγο, έχει η κοινωνία και οι ανθρωπιστικές δομές, που η ανάπτυξη και η λειτουργία τους, θα οδηγήσουν σε ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος , πραγματικά στην υπηρεσία του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου