Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Κλείνει οριστικά το ΙΚΑ στις Μοίρες- «Ορφανέψαμε» από υποδομές λένε οι κάτοικοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ & ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ!
Ορφάνεψε η Μεσαρά από υποδομές και υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών. Από το 2012 μετράμε τα λουκέτα σε ΟΑΕΕ, ΙΚΑ Τυμπακίου, ΔΟΥ Τυμπακίου και Μοιρών, ΕΟΠΥΥ. Αποδυναμώθηκαν ή καταργήθηκαν όλες οι δομές παροχής υγείας, υπηρεσιών και εξυπηρέτησης χιλιάδων πολιτών του αποκομμένου Νότου. Στις αδηφάγες ορέξεις των μνημονιακών επιταγών θυσιάζεται από τις 16 Ιούνη και το ως τα σήμερα διασωζόμενο κατάστημα του ΙΚΑ Μοιρών. Υπηρεσία που καθημερινά εξυπηρετεί τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών –κύρια συνταξιούχων και ασθενών-, υπαλλήλων, επαγγελματιών, μηχανικών, φοροτεχνικών, εμπόρων. Υποχρεώνοντας τους να υφίστανται επιπλέον φυσική και οικονομική επιβάρυνση για να ανηφορίζουν στο κεντρικό κατάστημα του Εσταυρωμένου.
Και οι καταστροφικές κυβερνητικές διαθέσεις δεν έχουν τέλος αφού έπονται η περεταίρω αποδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών με τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις, μετακινήσεις, εφεδρείες υπαλλήλων, αλλά και η αποδυνάμωση δομών εκπαίδευσης με τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Οι τοπικές κοινωνίες ρημάζουν, και δεν αρκούν πια οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και ούτε πείθουν πια οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων.
Οι καιροί απαιτούν από τις τοπικές κοινωνίες να αντιδράσουν και να απαιτήσουν το σταμάτημα της αποδυνάμωσης και εγκατάλειψης του Νότου στη μοίρα του. Οι πολίτες της Μεσαράς πρέπει να δηλώσουν με μαζικότητα και αποφασιστικότητα πως οι οικονομικές, κοινωνικές και γεωγραφικές συνθήκες επιβάλλουν να παραμείνει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ ανοικτό, να απαιτήσουν την επιστροφή και ενίσχυση όλων των υπόλοιπων δομών και επιτέλους να βροντοφωνάξουν ένα ισχυρό ως εδώ και μη παρέκει.
Καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς, δημοτικές αρχές και συλλογικότητες της Μεσαράς σε ανοιχτή συνάντηση/ συνέλευση στο Πολύκεντρο Μοιρών την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 19:30. Με αυτή μας την πρωτοβουλία προσκαλούμε/προκαλούμε πολίτες και φορείς να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις αναχαίτισης όσων σχεδιάζονται για μας χωρίς εμάς. Στη θέση των μνημονιακών εντολών που απαιτούν την υποβάθμιση της ζωής και του τόπου μας, να αντιπαραθέσουμε τα αιτήματά μας και να απαιτήσουμε συγκεκριμένες πράξεις για :
  • Διατήρηση των δημόσιων δομών & υπηρεσιών, αντί του λουκέτου
  • Ελεύθερη & δωρεάν πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες πρόληψης, αποκατάστασης και εξωνοσοκομειακής φροντίδας, αντί κατάργησης
  • Σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις αντί για απολύσεις και διαθεσιμότητες.
Συντονιστικό Πολιτών Γόρτυνας – Φαιστού
Υπάλληλοι ΙΚΑ Μοιρών
Δημοτικοί Υπάλληλοι Γόρτυνας
Ένωση Φοροτεχνικών Μεσαράς
Εμπορικός Σύλλογος Μοιρών
Σύλλογος Οικονομολόγων Ηρακλείου
ΑΜΑΚ (Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης)
Αναρριχητικός – ορειβατικός σύλλογος Νότιας Κρήτης

Η λίστα παραμένει ανοιχτή σε φορείς & συλλογικότητες που θέλουν να προστεθούν ως την ημέρα της συνέλευσης.
Επικοινωνία : politesmesaras@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου