Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Κίνδυνο οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου «βλέπει» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κίνδυνο οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου «βλέπει» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
14.07.14 | 18:17

Κίνδυνο οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου βλέπει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της οριστικής της διχοτόμησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο.«Το πραξικόπημα», συνεχίζει «που είχε συνεργό την ΕΟΚΑ Β’ αποτέλεσε την πρώτη πράξη της Κυπριακής τραγωδίας, η οποία συνοδεύτηκε από την εισβολή στο νησί των στρατοκρατών της Άγκυρας, με αποτέλεσμα, χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους πάνω από διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες και κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεξάρτητης χώρας - μέλους του ΟΗΕ».
Όπως αναφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πολλά ανοιχτά τραύματα και είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της οριστικής διχοτόμησης, προσθέτοντας ότι «το νησί ζει τις οδυνηρές συνέπειες της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, οι οποίες εντείνονται από τα νεοφιλελεύθερης κοπής μέτρα που επιβάλλονται στον λαό της».
«Ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχουν και οι Κυβερνήσεις της Αθήνας, που με τη στάση τους εντός της Ε.Ε. συνέπραξαν σε αυτές τις επιλογές» επισημαίνει το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπογραμμίζει ότι παραμένει αλληλέγγυο με τον Κυπριακό λαό ως σύνολο, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και εμμένει στη διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Μία ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, για μια πραγματικά ανεξάρτητη και δημοκρατική Κύπρο, γέφυρα ειρήνης της Ευρώπης με την πολύπαθη Μ. Ανατολή, σε μια Μεσόγειο Θάλασσα ειρήνης, ισότιμης συνεργασίας και οικολογικής προστασίας» τονίζει και εκτιμά ότι η συμπλήρωση 40 χρόνων από την τραγωδία του 1974 και το γεγονός ότι διεξάγονται νέες εξαιρετικά δύσκολες διακοινοτικές συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, απαιτούν την οργάνωση νέας διεθνούς εκστρατείας για την ανάδειξη της ουσίας του προβλήματος και τη δημιουργία νέου κινήματος διεθνούς αλληλεγγύης με τον Κυπριακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου