Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


gaza-20-11-12(Παρ. 18/7/14 - 18:05)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Άφωνο άφησε η Γερμανίδα καγκελάριος κάθε καλόπιστο άνθρωπο στην Ευρώπη και τον πλανήτη, προβαίνοντας, χωρίς καμία αυτοσυγκράτηση, σε δηλώσεις προκλητικής στήριξης της Ισραηλινής θηριωδίας στη Γάζα.
Το Γερμανικό κατεστημένο εκπλήσσει διαρκώς, δείχνοντας ότι έχει το θράσος να ξεπερνάει σε κάθε νέα κρίση και σε κάθε νέα δοκιμασία την ακραία αντιδραστικότητα και ωμότητα που επέδειξε στην προηγούμενη.
Γενικότερα ο δυτικός ιμπεριαλισμός και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού χρησιμοποιεί, όλο και περισσότερο και με τον πιο αδίστακτο τρόπο, τις ισλαμικές οργανώσεις, ως σάκο του μποξ και εύκολο εργαλείο ή θύμα για να προχωρά σε επίδειξη δύναμης και βαρβαρότητας, μετρώντας τα όρια του φόβου και τις τρομοκρατίας που μπορεί να σκορπίσει.
Αν μεγάλες λαϊκές επαναστάσεις δεν προλάβουν τις σκοτεινές εξελίξεις, τότε είναι βέβαιο ότι οι αρχές του 21ου αιώνα προμηνύουν ανείπωτες τραγωδίες.
«Και οι δύο χώρες πρέπει να δεχτούν οδυνηρούς συμβιβασμούς, αλλά στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, όταν πρόκειται για την αυτοάμυνα της χώρας αυτής», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα και επισήμανε ότι η Χαμάς διαθέτει νέο και ποιοτικά αναβαθμισμένο οπλισμό.
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ κατά την διάρκεια  συνέντευξης που παραχώρησε νωρίτερα, σήμερα, στο Βερολίνο. Η σφαγή των Παλαιστινίων συνιστά για την Άνγκελα Μέρκελ "άμυνα" εκ μέρους του Ισραήλ, που όπως επεσήμανε πρέπει "να ασκηθεί σωστά".
Η καγκελάριος αναφέρθηκε σε μια «νέα διάσταση εξοπλισμού των ακραίων Ισλαμιστών της Χαμάς» και επανέλαβε ότι «κάθε χώρα πρέπει, εφόσον δέχεται επίθεση, να αντεπιτίθεται».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε - κατά τα άλλα- την ελπίδα να γίνει αποδεκτή ομόφωνα από τον αραβικό χώρο και σημείωσε ότι χρειάζεται μια βιώσιμη πολιτική λύση. «Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση τασσόμαστε, όπως και πριν, υπέρ μιας λύσης δύο κρατών», πρόσθεσε.
Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου