Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΑΚΗ: ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με την Ουκρανική κρίση στο επίκεντρο και με φανερό τον κίνδυνο διακοπής των εμπορικών συναλλαγών της Ρωσίας με τις χώρες της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση ,πρίν μερικές μέρες,εμφανίστηκε καθησυχαστική για τυχόν οικονομικές επιπτώσεις και στη χώρα μας.

Οι διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης , πέφτουν στο κενό, αφού η απόφαση της Ρωσικής κυβέρνησης, να διακόψει τις εισαγωγές αγροδιατροφικών, ζωικών και τυποποιημένων προϊόντων από τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ , που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία για την στάση της στην Ουκρανική κρίση, δεν εξαιρεί την Ελλάδα.

Η ευθύνη , βαραίνει αποκλειστικά την ελληνική κυβέρνηση που, παρέκαμψε τα συμφέροντα της χώρας και προτίμησε να ακολουθήσει την ιμπεριαλιστική τακτική της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ήρθε στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ρωσικής φυτοϋγειονομικής υπηρεσίας ROSSELKHOZNADZOR, Sergey Dankvert, με αποκλειστικό σκοπό να πραγματοποιήσει ελέγχους σε μια σειρά από ελληνικές εταιρείες τροφίμων, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν το επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων τους, έχει προσαρμοστεί στις προδιαγραφές των ρώσικων αρχών.

Αυτό θα έδινε ενδεχομένως, μια προοπτική και μια ώθηση στις ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία, η οποία, παραμένει μια από τις πολλά υποσχόμενες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα.

Οι επιδόσεις για τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι εντυπωσιακές ,αφού στο πρώτο εξάμηνο του 2013, ενίσχυσαν κατά 31,54% τις πωλήσεις τους στην ρωσική αγορά, φθάνοντας στα 24,2 εκατ. ευρώ, ενώ τελευταία σημαντική άνοδο, κατέγραψαν οι εξαγωγές ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας.

Με την πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας, η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε μια “συγκρατημένη αισιοδοξία”για τις εξελίξεις, που ολοένα απομακρύνεται, αφού ακολούθησε και ακολουθεί κατά πόδας, τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων εταίρων, σε βάρος της Ουκρανίας.

Η πολιτική όμως αυτή, της σιωπής και της υποταγής, έχει πρωτίστως, καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.

Τα ελληνικά αγροτικά προιόντα, σε ένα μεγάλο μέρος, στηρίζονταν στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, των 170 εκατ. καταναλωτών, αριθμός δελεαστικότατος για τους εξαγωγείς παγκοσμίως.

Με την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ,( της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης), τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, θα μείνουν αδιάθετα και οι Έλληνες παραγωγοί μετέωροι.

Η απόφαση της Ρωσικής κυβέρνησης, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις εξαγωγές και ένα μεγάλο απόθεμα των προϊόντων που εξάγουμε, θα μείνει αδιάθετο, δεδομένου ότι ,το εμπάργκο που επιβάλλει η Ρωσία , για τη χώρα μας, υπολογίζεται σε απώλεια 240 εκατ. ευρώ.

Οι αποζημιώσεις προς τους παραγωγούς, εξαγωγείς κλπ. θα πρέπει να είναι άμεσες, δεδομένου ότι υπάρχει και κίνδυνος διακοπής των καλλιεργειών.

Το πλήγμα που δέχεται για ακόμα μια φορά η ελληνική οικονομία εξ αιτίας των χειρισμών της συγκυβέρνησης, δεν αφορά μόνο την αγροτική παραγωγή αλλά αφορά άμεσα και την σταθερότητα στην περιοχή μας, δεδομένου ότι η συνέχιση αυτής της έντασης, δεν αποκλείεται καθόλου να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, με απρόβλεπτες καταστροφικές, οικονομικές και όχι μόνο, συνέπειες.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αντιλαμβάνονται την χρεωκοπία του νεοφιλελευθερισμού και αναζητώντας νέα εφιαλτικά μοντέλα κυριαρχίας , προσπαθούν να δημιουργήσουν καινούργια τείχη μέσα στα όρια της Ευρώπης και σε βάρος λαών και χωρών.

Η ελληνική συγκυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τα σχέδια των “εταίρων” με το σηκωμένο δάχτυλο και με την δουλοπρέπεια που την χαρακτηρίζει, υποκύπτει αναντίρρητα , θυσιάζει εκουσίως τα συμφέροντα της χώρας και αδιαφορεί για τα δεινά που επιφέρει στην κοινωνία.

Αυτό την καθιστά υπεύθυνη και υπόλογη απέναντι στον Ελληνικό λαό που καταστρέφεται, γιατί, δεν διαθέτει ούτε πολιτική βούληση , αλλά ούτε και ανάστημα να αντιταχθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, προκειμένου να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με χώρες όπως η Ρωσία.

Η βιασύνη της να δώσει διαπιστευτήρια υποταγής σε “εταίρους”, ανακοινώνοντας απροκάλυπτα την πλήρη υποταγή της “ως ισότιμο μέλος” , παρακάμπτοντας τα συμφέροντα της χώρας, την καθιστά υπόλογη και υπεύθυνη για άλλη μια φορά.

Εξ αιτίας αυτών των χειρισμών , οι Έλληνες αγρότες και παραγωγοί, βρίσκονται πάλι σε απόγνωση, παρά τις διαβεβαιώσεις ,με αοριστολογίες και γενικότητες, για αποζημιώσεις, εσωτερική κατανάλωση των προϊόντων και στροφή προς άλλες αγορές.

Η “συμπάθεια” που εκφράζει , προς τους ήδη κατεστραμμένους αγρότες η συγκυβέρνηση,αντικρούεται από την καταφανή αναξιοπιστία της και σε καμιά περίπτωση δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της .

Δεν μπορεί να μιλά για “τυχόν” απώλειες των παραγωγών, την στιγμή που ήδη επιστρέφουν χιλιάδες φορτηγά από τα τελωνεία με αδιάθετα προϊόντα.

Δυστυχώς , δεμένη με τις αλυσίδες της υποτέλειας και της πλήρους υποταγής, ή θα σιωπά, ή θα συμφωνεί πάντα, με ότι επιτάσσει η ΕΕ, ανίκανη να υπερασπιστεί την Ελλάδα και τους Έλληνες .

Καθολική άρνηση και αναλγησία, στα προβλήματα που δημιούργησαν στην κοινωνία, είναι τα χαρακτηριστικά του success story της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που , με άδειες φαρέτρες, προσπαθούν ανώφελα να μας πείσουν για την “επιτυχία” του έργου τους.

Ένα έργο που παίζεται, χρόνια τώρα, από τους, φόρου υποτελείς, συγκυβερνώντες, σε βάρος της χώρας και του λαού της, χωρίς ανακωχή, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας , με μόνο προσανατολισμό, την ικανοποίηση ξένων συμφερόντων, αποδεχόμενοι, ό,τι ζητήσουν οι “ ισότιμοι” δανειστές μας.

Είναι λυπηρό, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης,να καταδικάζουν με τη στάση τους σε εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό, με μόνο γνώμονα το κομματικό, προσωπικό και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Η πολιτική αυτή, συνώνυμη της καταστροφής , οδηγεί σε αδιέξοδα και συνθλίβει ζωές, αξίες και κοινωνία. 

Μπαίνει λοιπόν επιτακτικά το ζήτημα της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης, για να σταματήσει η καταστροφή, η διάλυση των κοινωνικών δομών και το ξεπούλημα της χώρας.

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , θα δώσει ώθηση στην πραγματική ανάπτυξη, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις αξίες και τις ανάγκες του, μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των “εταίρων” και των συνεργατών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου