Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

«Είναι χρέος της πολιτείας να ενισχύσει οικονομικά το Πανεπιστήμιο»

Μ.Διακάκη: «Είναι χρέος της πολιτείας να ενισχύσει οικονομικά το Πανεπιστήμιο»
Η  βουλευτής  Ηρακλείου Μαρία Διακάκη με αφορμή τις δυσκολίες λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι δυσκολίες λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την απαξίωση και την υποχρηματοδότηση που υφίσταται, δεν μπορούν να αποδοθούν, παρά μόνο στην  μνημονιακή πολιτική της οικονομικής συρρίκνωσης των πάντων, που ασκείται από το Υπουργείο και την κυβέρνηση λόγω “χρέους” και “έξωθεν εντολών”.
Η λειτουργία ενός Πανεπιστημίου, που βρίσκεται  στα  500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και αποτελεί λόγο περηφάνειας για την τοπική και όλη την ελληνική κοινωνία, είναι ανεπίτρεπτο να επαφίεται στην ευαισθησία ομογενών με δωρεές και χορηγίες.
Είναι χρέος της πολιτείας να ενισχύσει οικονομικά και να στηρίξει με κάθε τρόπο ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που, με τις υπηρεσίες που προσφέρει, συμβάλλει στην υψηλή κατάρτιση των φοιτητών, την έρευνα και εν τέλει στην  ανάπτυξη.
Καλώ τον Υπουργό Παιδείας, το Υπουργείο, και όλη την κυβέρνηση, που  αποποιούνται   ή  μεταθέτουν  ευθύνες , να πάρουν θέση στο πρόβλημα απέναντι στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα της Κρήτης και το σπουδαίο έργο που αυτή επιτελεί.
Για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας, είναι ντροπή , να απαξιώνονται ή ακόμα και να κλείνουν, εκπαιδευτικά ιδρύματα, του βεληνεκούς του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο όνομα όποιας οικονομικής κρίσης ή ιδιωτικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου