Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Λαμπερές» προεκλογικές φιέστες στις Μοίρες…


«Λαμπερές» προεκλογικές φιέστες στις Μοίρες… 
 
«Η προεκλογική φιέστα όπως αυτή της Ημερίδας της 17ης Οκτώβρη στο Δημαρχείο του δήμου Φαιστού, οργανωμένη από πολιτικό γραφείο βουλευτή της περιφέρειας μας, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τα μεγάλα προβλήματα της ενδοχώρας στην Κρήτη. Η παρουσία παραγόντων της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν αφορά τον κόσμο που ζει στην καθημερινότητά του τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή τους η ΝΕ και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή «λαμπερή» εκδήλωση που οργανώνει στις Μοίρες τοπικός κυβερνητικός βουλευτής (Λ. Αυγενάκης).
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται ακόμα:
«Ο κόσμος της Μεσαράς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ερημοποίηση της περιοχής, τον οικονομικό μαρασμό, την αποδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία), τα καινούρια χαράτσια που θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία οι αγρότες της περιοχής από το πρώτο ευρώ, την επικοινωνιακή πολιτική στον τομέα του τουρισμού που αδιαφορεί για τη δημιουργία βιώσιμων δομών τουριστικής ανάπτυξης και περιορίζεται στην ανάπτυξη τερατωδών ξενοδοχειακών μονάδων που δεν προσφέρουν στην τοπική ανάπτυξη, την αποψίλωση από κοινωνικές δομές και υπηρεσίες διαλύοντας τη ζωή στην ύπαιθρο, οδηγώντας σε ένα ιδιότυπο νεοφιλελεύθερης αντίληψης μοντέλο ανάπτυξης..
Θα ήταν καλύτερο οι εμπνευστές αυτής της φιέστας να ασχοληθούν με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, που οι ίδιοι έχουν υπερψηφίσει στη Βουλή των Ελλήνων, και να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή της τοπικής κοινωνίας που με σειρά αιτημάτων της, ζητά να σταματήσει η αποδόμηση των Υπηρεσιών Υγείας, η μεταφορά οικονομικών υπηρεσιών η οικοδόμηση ενός ανεκτού επίπεδου διαβίωσης για όλους.
Τελικά, δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε με τον πιο έντονο τρόπο, ότι η υποβάθμιση που υφίσταται η περιοχή με τις ευλογίες και τις υπογραφές όλων των βουλευτών της συγκυβέρνησης, δεν μπορεί να κρυφτεί με υποσχετικούς λόγους δήθεν ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου και των κατοίκων του. Ο τόπος έχει πραγματικά ανάγκη από ένα σχέδιο βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης με σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων και του περιβάλλοντος με εκμετάλλευση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, Γι’ αυτό το σχέδιο δεσμευόμαστε ότι εργαζόμαστε γιατί έχουμε αφουγκραστεί τις πραγματικές τις ανάγκες της κοινωνίας και δεν είμαστε δέσμιοι των συμφερόντων που λυμαίνονται τα τελευταία χρόνια τον τόπο.
Οι προεκλογικές φιέστες διανθισμένες με υπουργούς, γγ κλπ, δεν αφορούν τον κόσμο της Μεσαράς, αφού με την πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση, ερημοποιεί την περιοχή και την αποψιλώνει από δομές και υπηρεσίες, αδιαφορώντας για την διάλυση της ζωής στην ύπαιθρο.
Μέσα στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων, έχουν ήδη αποδομηθεί οι υπηρεσίες Υγείας, έχουν μεταφερθεί οι οικονομικές υπηρεσίες κλπ, παρά την έντονη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.
Η υποβάθμιση που υφίσταται η περιοχή με τις ευλογίες και τις υπογραφές όλων των βουλευτών της συγκυβέρνησης, δεν μπορεί να διακοσμείται με υποσχετικούς λόγους δήθεν ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου και των κατοίκων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου