Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ




ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

Σε ξέφραγο αμπέλι έχει μετατραπεί η Κύπρος για τις αεροναυτικές δυνάμεις των ιεράκων του Ισραήλ στο όνομα, τάχα, της αποτροπής των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Μεγάλες περιοχές, που ξεκινούν από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου μέχρι και ανοικτά του κόλπου Πισσουρίου και εκτείνονται καλύπτοντας μεγάλο μέρος του Τροόδους μέχρι και τα Καννάβια ανατολικά και τα Κατύδατα βόρεια, έχουν δεσμευτεί για επανάληψη παρόμοιων με προηγούμενες αεροναυτικές ασκήσεις του Ισραήλ, ενώ η άλλη ΝΟΤΑΜ έχει δεσμευτεί και περιοχή που καλύπτει τα όρια των τεμαχίων 2, 3 και 9 της Κυπριακής ΑΟΖ επίσης για αεροναυτικές ασκήσεις.
Την ίδια περίοδο, δηλαδή από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και την Τρίτη (21/10), σε τρεις περιοχές –η μία θαλάσσια εντός του FIR Λευκωσίας και της ΑΟΖ, στο Τρόοδος και νότια του Ακρωτηρίου- θα διεξαχθούν ασκήσεις με τη συμμετοχή της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ

Επίσης, στο FIR Λευκωσίας θα γίνονται και ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Τέλος, σε χερσαία και θαλάσσια περιοχή, που ξεκινά από τα περίπου Βρέτσια Πάφου και εκτείνεται μέχει τα ανοικτά της Πέγειας δυτικά και τα ανοικτά Πισσουρίου νότια, θα διεξαχθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Την ίδια ώρα όλος σχεδόν ο Κυπριακός θαλλάσσιος χώρος έχει μεταβληθεί σε διάτρητο πεδίο ασκήσεων της Βρετανίας αλλά και της Ρωσίας.
Η Βρετανία χρησιμοποιεί ανοικτά την Κύπρο ως πεδίο ασκήσεων, βάση βομβαρδισμού των "τζιχαντιστών" και εξυπηρέτησης των αμερικανο-βρετανικο-νατοϊκών σχεδιασμών στην περιοχή.
Η Ρωσία από την άλλη πλευρά ασκείται με αεροναυτικές δυνάμεις στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας και με στόχο την ενίσχυση της θέσης του Άσαντ στην τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου