Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, 41 χρόνια μετά παραμένει πιο επίκαιρη παρά ποτέ.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν εξαντλείται σε επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, αλλά αποτελεί φωτεινό οδηγό για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του σήμερα, για δημοκρατία, ανεξαρτησία, παιδεία, υγεία, κοινωνική απελευθέρωση. Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ισοπεδώνει και φτωχοποιεί την κοινωνία, απέναντι στα μνημόνια της υποτέλειας και τον κυβερνητικό αυταρχισμό προτάσσουμε τους λαϊκούς αγώνες και το αίτημα για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Η χουντική ιδεολογία στην οποία, οι φοιτητές της εποχής εκείνης, αντιστάθηκαν με σθένος και αυταπάρνηση, επανέρχεται σήμερα επικίνδυνα στο προσκήνιο, υπονομεύοντας την Δημοκρατία. Η παρουσία στο Κοινοβούλιο ενός νεοναζιστικού κόμματος, αφ’ ενός και η στροφή της συγκυβέρνησης σε ακροδεξιές πολιτικές και πρακτικές, αφ’ ετέρου, όπως και η στηλίτευση της Αριστεράς και των κινημάτων, η περίφημη επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων έχουν σαν στόχο την Δημοκρατία και τις κοινωνικές ελευθερίες.
Σήμερα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επιχειρεί την απαξίωση της Δημοκρατίας με περιστολή ελευθεριών, κατάλυση του κοινωνικού κράτους, όξυνση των αντιθέσεων, περιστολή δικαιωμάτων, ένταση αυταρχικών πρακτικών, επιδιώκοντας τη λήθη και την επανερμηνεία βασικών αρχών της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.
Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση σε μια επέτειο της δημοκρατίας και των αγώνων του λαού μας. Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες, φορείς, συλλογικότητες, κινήματα να συμμετέχουν μαζικά και ειρηνικά στην πορεία του Πολυτεχνείου αυτή τη Δευτέρα 17/11στις 6:00 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ηράκλειο, 15 Νοεμβρίου 2014

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου