Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠτΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Σε ένα προεκλογικό μονόλογο – παραλήρημα κινδυνολογίας, αντί συνέντευξης, κατέφυγε ο Α. Σαμαράς από το κυβερνητικό παραμάγαζο της ΝΕΡΙΤ.
Ο Α. Σαμαράς, καταφεύγοντας στον τρόμο και το φόβο, προεξόφλησε με την ηττοπαθή παρέμβαση του όχι μόνο την αποτυχία εκλογής του Στ. Δήμα αλλά και την συντριβή του κυβερνητικού μπλοκ στις βέβαιες επερχόμενες εκλογές.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Α. Σαμαράς στην απέλπιδα προσπάθειά του να αναζητήσει εκλογικό σωσίβιο απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό περισσότερο ως εκπρόσωπος των πιστωτών και του Γερμανικού κατεστημένου παρά ως εκφραστής, έστω και παραμορφωτικά, του ελληνικού λαού.
Ο Α. Σαμαράς στην ουσία ταύτισε κινδυνολογικά την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και ακύρωσης του μνημονίου με πιστωτικό γεγονός, κάτι που θα δίσταζαν να προπαγανδίσουν με τέτοιο απερίφραστο τρόπο ακόμη και οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της ΕΕ, του ΔΝΤ και του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Ακόμα χειρότερα, σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους, ο Α. Σαμαράς, θριαμβολογώντας για τα επιτεύγματα, τάχα, της κυβέρνησής του, έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου, ως να μην είχε καμμιά επαφή με την τραγωδία που βιώνει ο λαός μας, ενώ όλα έδειχναν ότι όσο μιλούσε, έπλεε σε πελάγη καθεστωτικής υπεροψίας και αλαζονείας, θεωρώντας τον εαυτό του και την παράταξη του ως εασεί ιδιοκτήτες της χώρας.
Ο Α. Σαμαράς σε εκείνο που επιμελώς απέφυγε να αναφερθεί κατά το μονόλογό του, είναι τα νέα σκληρά προαπαιτούμενα μέτρα που έρχονται, αν παραμείνει στην κυβέρνηση, καθώς και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει στο όνομα της προληπτικής γραμμής στήριξης.
Η παράλειψη δεν είναι καθόλου τυχαία. Η εμετικού χαρακτήρα κινδυνολογία Σαμαρά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της ελπίδας της χώρας να ανασάνει από το άγος των μνημονίων, συνιστά το τελευταίο καταφύγιο για να καλυφθεί, ματαίως βέβαια, το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφει ο δεύτερος μνημονιακός γύρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του μνημονιακού τόξου δυνάμεων που κινούνται στον αστερισμό της υποταγής στη νεοαποικιοκρατία.
Αυτήν την ώρα η Αριστερά, αντί να οπισθοβατεί ή να εκτοξεύεται στο μέλλον μακριά από τα επίκαιρα διακυβεύματα, οφείλει να συμπαραταχθεί σε ένα μεγάλο εκλογικό και αγωνιστικό ριζοσπαστικό μέτωπο αντεπίθεσης και νίκης για την προοδευτική και σοσιαλιστική αναγέννηση της χώρας.
ΝΙΚΟΣ ΚΕΡΜΟΣ

 
Στη συνέχεια παραθέτουμε, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με την ομιλία του Α. Σαμαρά:

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ
«Ο λαός δεν θέλει εκλογές, η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ.
Ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους βουλευτές, λέγοντας πως η ευθύνη βαρύνει όσους δεν ψηφίσουν Πρόεδρο, έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους» σε περίπτωση που στηθούν πρόωρες κάλπες και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «αυτό που λέει είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος».
«Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος, για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για «πολιτικό εκβιασμό», ενώ έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».
«Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» συμπλήρωσε.
Ο Αντ.Σαμαράς έθεσε ξεκάθαρα τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, λέγοντας πως «κανένας βουλευτής δεν δικαιούνται να πει ότι δεν ήξερε, η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει εκείνους που δεν θα εκλέξουν Πρόεδρο» και «το 'παρών' (σ.σ. στην ψηφοφορία της Δευτέρας) θα έχει επάνω το ονοματεπώνυμό τους, θα τους θυμάται ο κόσμος και κυρίως η Ιστορία».
«Άρνηση εκλογής νέου Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία σημαίνει ότι όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου» διεμήνυσε ο Αντ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας: «Ο λαός καταλαβαίνει πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια».
«Όσοι απορρίψουν την εκλογή παίρνουν την ευθύνη και σέρνουν τη χώρα σε εκλογές που κανένας Έλληνας δεν θέλει» υπογράμμισε.
Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αναθεώρηση του Συντάγματος, για διαπραγμάτευση για το χρέος, για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και για διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του 2015.
«Δεν μπορώ να δεχθώ την αυτό-παραίτηση της κυβέρνησης και μάλιστα τη στιγμή που περνάμε πια στην επόμενη μέρα. Αρκετή ζημιά μας έκανε όλη αυτή η περίοδος μετά τις ευρωεκλογές, που έμοιαζε με προεκλογική περίοδο. Χρειάζονται καθαρές λύσεις, πρέπει να τελειώνουμε μια κι έξω με την αβεβαιότητα» επισήμανε, ενώ για το θέμα της συναίνεσης είπε:
«Εγώ είμαι υπέρ της συναίνεσης και το έχω αποδείξει στην πράξη. Είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός στη μεταπολεμική Ελλάδα που σχημάτισα σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά».
«Έχουμε κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ποτέ. Αυτό σημαίνει συναίνεση στην πράξη, όχι στην θεωρία» υπογράμμισε, ενώ ειδικά για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε πως πρέπει να προχωρήσει, ώστε η χώρα να έχει ένα «Σύνταγμα ριζοσπαστικό, χωρίς τις αγκυλώσεις που σήμερα μας ταλαιπωρούν, να ψηφίσουμε ένα Σύνταγμα για την Ελλάδα της ανάπτυξης, της σταθερότητας και της ισονομίας».
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
«Μιλούν έξω ακόμα και για πιστωτικό γεγονός. Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ολόκληρο το πρόγραμμά του βασίζεται σε μονομερείς ενέργειες. «Όσο περισσότερο ακούνε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο φρίττουν» είπε, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό.
Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι έχουν επανέλθει τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ «γιατί απλούστατα αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί οδηγούν». Παράλληλα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οδηγεί τη χώρα «σε τεράστια σύγκρουση με τους εταίρους και τους δανειστές, με όλη την Ευρώπη».

«Ακόμη και μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστεί πιστοληπτική τους ικανότητα και οι δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές ότι θα τις χορέψουν στο ταψί» ανέφερε. Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ονειρεύεται» αλλαγή συσχετισμών και διερωτήθηκε πού ποντάρει.
«Στον Μπέπε Γκρίλο; Στο Die Linke, που τότε δεν είχε ψηφίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας; Έχουν δει τι μεταρρυθμίσεις φέρνει ο Ρέντσι σήμερα στην Ιταλία;» αναρωτήθηκε, τονίζοντας πως «εμείς πετύχαμε την αλλαγή συσχετισμών», υπενθυμίζοντας πρόσφατες δηλώσεις των Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Φρανσουά Ολάντ.
«Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας, με τις θυσίες του λαού και το έργο της κυβέρνησης» συμπλήρωσε.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στις καταγγελίες των ΑΝΕΛ περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής και τη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό που είδαμε ήταν σκευωρία πολιτικών εκβιασμών. Είναι βούρκος, είναι λάσπη, λαϊκισμός και συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας. Ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο πολύ το κλίμα σε μία προεδρική εκλογή και αυτό μόνο και μόνο για να σύρουν τη χώρα σε εκλογές» δήλωσε.
Για το θέμα που ανέκυψε, επίσης, με τις δηλώσεις των βουλευτών Οδ.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Μ.Γλέζος καταλαβαίνοντας την κατακραυγή ζήτησε οι βουλευτές αυτοί να μην μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα ο Αλ.Τσίπρας «λες κι ήταν από άλλη συνιστώσα, έδινε συγχαρητήρια στον Π.Χαϊκάλη». «Πέσαν οι μάσκες» δήλωσε, προσθέτοντας πως «πρέπει να απομονώσουμε και την τρομοκρατία και τους εκβιαστές».
ΓΙΑ ΤΗ ΧΑ
Αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει η Χρυσή Αυγή στην ψηφοφορία και στο ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ο πρωθυπουργός είπε:
«Αν προβοκάρουν την προεδρική εκλογή, αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω, για να ψηφίσουν όλοι οι υπόλοιποι Σταύρο Δήμα και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αλλιώς είναι σαν να κάνουμε τους χρυσαυγίτες «ρυθμιστές των εξελίξεων».
«Μέχρι σήμερα η Χρυσή Αυγή προστίθεται στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να μη εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, αυτό συμβαίνει, δηλαδή, στις 131 ψήφους που μέχρι προχθές έσερναν τη χώρα σε εκλογές, αθροίζονται οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Δεν είχε κανένας πρόβλημα με αυτό που συνέβαινε, με αυτό που συμβαίνει; Αλλά έχουν πρόβλημα με εκείνο που θα συνέβαινε, αν η Χρυσή Αυγή ψήφιζε αντίθετα απ’ ό,τι ψηφίζει; Ας ψηφίσουν λοιπόν όλοι Σταύρο Δήμα, ώστε να τους βάλουμε, τη Χρυσή Αυγή, στο περιθώριο ό,τι κι αν κάνουν. Αυτή είναι η απάντηση» πρόσθεσε.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΩΝ
Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος για τη νίκη. «Αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε. Το αισθάνομαι. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι εκλογές κομματικά θα συνέφεραν τη ΝΔ γιατί ο Έλληνας έχει καταλάβει τι έγινε και τι κινδυνεύει να γίνει στο εξής» είπε, συμπληρώνοντας:
«Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο λιμάνι το ήρεμο. Όταν το πλοίο που επί πέντε χρόνια χτυπήθηκε απ’ όλες τις θάλασσες φτάνει στο λιμάνι επιτέλους, δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας, από ένα καπρίτσιο, να θέλει να το ξανασπρώξει σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πλήρωμα».
«Οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως ό,τι χτίσαμε με αίμα αυτά τα τρία χρόνια, μπορεί να χαθεί μόνο σε μια μέρα μέσα. Και επειδή το καταλαβαίνουν, την απάντηση, όταν πρέπει, θα την δώσουν. Η υπόθεση, όμως, δεν είναι το κόμμα. Δεν είναι εγώ ή ο άλλος. Η υπόθεση είναι το τι βολεύει την πατρίδα αυτή τη στιγμή και την πατρίδα τη βολεύει να μην γίνουν τώρα εκλογές» συμπλήρωσε και καταλήγοντας τόνισε:
«Τώρα που κλείσαμε τα στόματα εκείνων που ήθελαν την Ελλάδα να γίνει 'η θυσία της Ιφιγένειας', για να σωθεί η Ευρώπη, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να μας οδηγήσει σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους δανειστές μας, με όλους τους εταίρους μας, για να μας θυσιάσουν σαν 'Ιφιγένεια', για να μας κάνουν τον 'αποδιοπομπαίο τράγο' και το παράδειγμα προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους».

Άννα Ανδίρα, Ευαγγελία Μπίφη

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου