Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αναφορικά με την ανοιχτή επιστολή του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη


http://www.candianews.gr/2015/05/26/anichti-epistoli-tou-manoli-sintichaki-gia-to-aerodromio-chanion/

Αγαπητέ Μανώλη,

Το δικαίωμα του κάθε βουλευτή, να ζητήσει εξηγήσεις και απαντήσεις , για οποιοδήποτε θέμα, από την κυβέρνηση, είναι απολύτως θεμιτό και επιβεβλημένο.
Όπως και επιβεβλημένη και υποχρεωτική,  είναι η απάντηση του υπουργού ή του υπουργείου.
Το να εγκαλούμε όμως τον αρμοδιο υπουργό, επειδή , για όποιο λόγο, δεν κατάφερε να παρευρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής, για να δώσει απαντήσεις, νομίζω οτι αγγίζει τα όρια της υπερβολής.
Δεν του δικαιολογείς ούτε καν την ανθρώπινη αδυναμία.
Αντίθετα θα έλεγα, οτι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα και ψάχνεις ευκαιρίες,  να κατηγορήσεις μια αναβολή της απάντησης, που αναντίρρητα δικαιούσαι, απο τον (όποιον) υπουργό και αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον υπερβολικό, για να μην πω κακοπροαίρετο.
Επειδή παρακολουθείς τα πολιτικά πράγματα , θα σου προτείνω να ανατρέξεις στην συμπεριφορά των προηγούμενων κυβερνήσεων και υπουργών, σε ότι αφορά το πλήθος των αναπάντητων επίκαιρων ερωτήσεων(κυρίως της αντιπολίτευσης), όπου κυριαρχούσε η απαξίωση και η αδιαφορία.
Στο συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεσαι  , έχω πολλάκις εκφράσει την άποψη μου, απο το βήμα της Βουλής και όχι μόνο.
Αλλά, θεωρώ ότι , αντί να " συντάσσεις" κατηγορητήριο, θα πρέπει να περιμένεις τις απαντήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου και κατόπιν να τοποθετηθείς επι των απαντήσεων και όχι επι μιας προσωρινής αδυναμίας απάντησης.
Γιατί, με αυτή την ανοιχτή σου επιστολή, το μόνο που καταφέρνεις, είναι να καταχωρίζεσαι σαν ευκαιριακός λαικιστής..

Μαίρη Ν. Διακάκη
τ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου