Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Όταν συναντιέται το μεράκι με τη γνώση, γεννούν ανώτερη ποιότητα....

Προϊόντα Εργαστηρίου SOMACARE

"...με υπερηφάνεια σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την ενότητα με τα προϊόντα του εργαστηρίου μας, που θα αποτελέσει και τον βασικό προσανατολισμό του somacare.gr..."

Αυτός ο προσανατολισμός προκύπτει από την ανάγκη αναθεώρησης παγιωμένων συνηθειών και αντιλήψεων σχετικά με την χρήση προϊόντων περιποίησης του δέρματος, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό του όρου "φυσικά καλλυντικά". Τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα, μπροστά σε προβλήματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξαντλητική υπερεκμετάλλευση των πόρων του, η αύξηση των κρουσμάτων αλλεργιών, γίνεται ολοφάνερη μια μετατόπιση του ενδιαφέροντος του κοινού, για το περιβάλλον και την χρήση φυσικών διατροφικών, καλλυντικών κλπ, προϊόντων. Αποτελεί μια στροφή , όπου το πλέον, ανήσυχο και συνειδητοποιημένο μέρος των ανθρώπων σταδιακά παύει να λειτουργεί ως "καταναλωτής" αλλά ως "χρήστης"προϊόντων. Επιλέγει συνειδητά προϊόντα που είναι σε θέση να εγγυηθούν μια ιδιαίτερη φροντίδα για την επιλογή και την προέλευση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητά τους. Στον χώρο αυτό θα επικεντρωθούμε κυρίως στα φυσικά προϊόντα που προορίζονται να εφαρμοστούν στο δέρμα, είτε ως "καλλυντικά" είτε ως επικουρικά θεραπείας δερματοπαθειών.
Βέβαια ο όρος "φυσικό" δεν είναι αρκετά ξεκάθαρος και δεν υπάρχει μια ομόφωνη άποψη για το τι είναι "φυσικό" και τι όχι. Δικαιούται για παράδειγμα, ένα προϊόν να στολίσει την ετικέτα τουμε τον όρο "φυσικό" επειδή περιέχει μια μικρή, ελάχιστη, σχεδόν "ομοιοπαθητική" δόση κάποιων φυτικών λαδιών; Μήπως "φυσικά" θα πρέπει να ονομάζονται μόνο όσα προϊόντα περιέχουν αποκλειστικά φυσικά ή φυσικής προέλευσης συστατικά; Από την άλλη, πόσο αποτελεσματικό είναι ένα προϊόν που περιέχει, βέβαια, μόνο φυσικά ή φυσικής προέλευσης συστατικά, αλλά επιλεγμένα εική και ως έτυχε; Ποια είναι η στάση μας απέναντι σε ένα συστατικό φυσικής προέλευσης που υπέστη "χημικό πόλεμο" για να εξαχθεί; Πάρα πολύ συχνά συναντάμε προϊόντα που δηλώνουν αυτό που δεν περιέχουν: Petrolatum, σιλικόνες, paraben και... και.. Τι λέμε για τα προϊόντα "δεν περιέχει..." ; Αφού δηλαδή δεν περιέχει όλα αυτά τα "απεχθή" συστατικά, είναι εξ' ορισμού και αυτόματα, καλό και αποτελεσματικό;
Κατά την γνώμη μας, στον σχεδιασμό ενός προϊόντος χρειάζονται δύο πράγματα:
  • βαθιά γνώση των λειτουργιών του δέρματος και των αναγκών του
  • βαθιά γνώση των πρώτων υλών
Έτσι, η επιλογή των συστατικών, ο κατάλληλος συνδυασμός τους, στις σωστές ποσότητες θα μας εξασφαλίσουν πως το προϊόν που μόλις δημιουργήσαμε δεν είναι μόνο φυσικό και αβλαβές, αλλά είναι αποτελεσματικό και ανταποκρίνεται στις ανάγκες που πρόκειται να υπηρετήσει.
Είναι όμως είναι τόσο σημαντικό ώστε να εμπλακούμε σε μια τόσο σχολαστική αξιολόγηση όλων αυτών που προορίζονται να εφαρμοστούν στο δέρμα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ, γιατί το δέρμα δεν είναι μόνο ένα περίβλημα. Με τα, σχεδόν, δύο τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, ανακηρύσσεται ως το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Λειτουργεί ως ένας εύκαμπτος και ανθεκτικός μανδύας που προστατεύει τους υποκείμενους ιστούς, σχηματίζοντας ένα φράγμα ενάντια στην βλαβερή επίδραση των καιρικών συνθηκών και των μικροοργανισμών. Το δέρμα όμως δεν χρησιμεύει μόνο για προστασία.
- Είναι ένα αισθητήριο όργανο που, με την αφή, μας επιτρέπει να "διαβάσουμε" το περιβάλλον μας και να αλληλεπιδράσουμε με αυτό.
Ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος με ένα άψογο υδρόψυκτο σύστημα (την εφίδρωση).
- Είναι ένα σημαντικό όργανο αποτοξίνωσης που, μαζί με το συκώτι, τους νεφρούς, και το έντερο, απομακρύνει από τον οργανισμό μεγάλες ποσότητες τοξινών και άχρηστων μεταβολικών υποπροϊόντων.
- Είναι "εργαστήριο" πολύ σημαντικών ουσιών, όπως η βιταμίνη D και η μελανίνη
- Είναι όργανο επικοινωνίας, που μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος οσφρητικών και άλλων μηνυμάτων, λέει στους γύρω μας αν είμαστε κουρασμένοι, στρεσαρισμένοι, ή στην σωστή διάθεση για φλερτ.
Είναι όμως και ένας θαυμάσιος "ζωολογικός κήπος" που φιλοξενεί εκατοντάδες διαφορετικά είδη "ζώων" (η δερματική μικροπανίδα), κάποια πολύ χρήσιμα και κάποια άλλα, λίγο "ενοχλητικά".
Με όλα τα παραπάνω ως πλαίσιο και επειδή πιστεύουμε πως είναι λάθος να υποβαθμίσουμε την σωστή φροντίδα του δέρματος σε μια απλή υπόθεση "ματαιοδοξίας", σας προτείνουμε τα προϊόντα του εργαστηρίου μας. Είναι προϊόντα που περιέχουν αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες, συμβατές και φιλικές τόσο για το δέρμα όσο και για το περιβάλλον, συνδυασμένες μεταξύ τους και σε αναλογίες που εξασφαλίζουν τηναποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια στην χρήση τους.
Στην συνέχεια βέβαια, θα έχουμε τον χρόνο να αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες και να απαντήσουμε στα επί μέρους ερωτήματα, που έχουν συνοπτικά τεθεί στο εισαγωγικό αυτό σημείωμα.
Εν τω μεταξύ για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail στο info@somacare.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου