Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε......!


Στην πολιτική δεν υπάρχουν αγγελούδια. Οι πολιτικές φιλίες δεν μοιάζουν με αυτές της πραγματικής ζωής. Καθορίζονται από συμφέροντα και δυνατότητες ανέλιξης. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Ακόμα και μέσα στους ομοϊδεάτες ή στις συλλογικές δράσεις και πράξεις η ανιδιοτέλεια δεν είναι αυτό που τις χαρακτηρίζει αν και φαινομενικά αυτό ισχύει.
Στην πολιτική, η σχέση των ανθρώπων χαρακτηρίζεται από την πολιτική γραμμή που δίδεται από τις πολιτικές ηγεσίες. Αν αυτή διαφέρει από κόμμα σε κόμμα, οι σχέσεις ακυρώνονται και μηδενίζονται. Ο ανθρώπινος παράγοντας παραγκωνίζεται πάραυτα και βλέπεις ανθρώπους που μέχρι χτες ήσαν αχώριστοι, να φέρονται σαν ξένοι και (ακόμα χειρότερα) , σαν εχθροί !
Ένα τέτοιο κλίμα επικρατεί και σήμερα με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι χτες, φίλοι και σύντροφοι, μαζί στους αγώνες , μαζί στα κινήματα , μαζί παντού.
Ξαφνικά , η φιλία και η συντροφικότητα πήραν τα βουνά και αντικαταστάθηκαν με μισαλλοδοξία, ύβρεις και αντιπάθεια εκατέρωθεν, που εκφράζονται με ένα λόγο που δεν έχει καμιά σχέση με το επίπεδο σκέψης και λόγου της Αριστεράς.
Θλιβερό...
Προσωπικά, δεν θα πάρω μέρος σε αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ ότι είναι ακόμα μια σφαίρα στην καρδιά της Αριστεράς και δεν προτίθεμαι να πατήσω την σκανδάλη. Μένω πιστή στις ιδέες , το όραμα και τις αξίες της...
Έτσι , συνεχίζω να χαμογελώ στους συντρόφους μου...και να τους παρακινώ να αγωνιστούν για τις καλύτερες μέρες που όλοι μαζί ονειρευτήκαμε......
Οι αριστεροί δεν έχουν θηλειά στο μυαλό...

Μας ενώνουν αγώνες που ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου