Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Π. Λαφαζάνης από Ηράκλειο:

 Εθνικοποίηση των τραπεζών, διακοπή αποπληρωμής χρέους – Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από την Ευρωζώνη

 
Πηγη ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στο Ηράκλειο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, πλαισιωμένος από τους πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έχουν προσχωρήσει στη Λαϊκή ΕΝότητα Μιχάλη Κριτσωτάκη και τη Μαρία Διακάκη.
“Ο Αλ.Τσίπρας εξαπάτησε και συνεχίζει να εξαπατά τον ελληνικό λαό” – είπε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε λόγο για μνημονιακή χούντα αλλά και για εγκλήματα που έχουν τελεστεί όπως αυτό της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, παραχώρηση που ο ίδιος χαρακτήρισε ξεπούλημα. Ο κ.Λαφαζάνης έκανε λόγο για “επανακρατικοποίηση με γερμανικά συμφέροντα” και έκανε λόγο για γερμανική τουριστική αποικία στην οποία μετατρέπεται η Ελλάδα.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ αναφέρθηκε στην πώληση των ΑΔΜΗΕ εκτιμώντας ότι έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση της ΔΕΗ, ενώ χαρακτήρισε σκάνδαλο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εκτιμώντας ότι το ελληνικό δημόσιο έχασε πάνω από 40 εκ. ευρώ.
Όσο για την πρόταση της ΛΑΕ, που θα αποτελέσει και το θέμα της ομιλίας του, στις 19.00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου είναι η “εναλλακτική λύση” που προτείνει η Λαϊκή Ενότητα περιλαμβάνει την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη μερική ή ολική διακοπή της αποπληρωμής του χρέους και των μνημονίων ενώ τόνισε ότι “δεν είναι καταστροφή η έξοδος από την ευρωζώνη”.
Ο κ.Λαφαζάνης ανέφερε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον, καθώς “δεν μπορεί και δε θα εφαρμόσει αυτά που ψηφίζονται”. Προέβλεψε μάλιστα πελώριες αντιδράσεις, ενώ χαρακτηριστικά μίλησε για “κοινωνικό ξέσπασμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου