Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ


---000_brussels(Τρι. 22/3/16 - 11:20)               
ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ  
Σοκ και δέος κυριαρχεί στις Βρυξέλλες και σε όλη την Ευρώπη από τις πολλαπλές εκρήξεις στο αεροδρόμιο και το μετρό, οι οποίες είχαν ως συνέπεια δεκάδες νεκρούς και άγνωστο αλλά πολύ μεγάλο αριθμό τραυματιών.
Όλα δείχνουν ότι οι εκρήξεις είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικού σχεδίου φανατικών μουσουλμάνων και μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται ως απάντηση στις συλλήψεις των βομβιστών μουσουλμάνων εξτρεμιστών του Παρισιού.
Οι τρομοκρατικές εκρήξεις των Βρυξελλών αλλάζουν δραματικά και προς το χειρότερο την πολιτική εικόνα της Ευρώπης αλλά και της Μέσης Ανατολής.
Είναι προφανές ότι οι εκρήξεις και το αίμα των Βρυξελλών θα οπλίσουν με “επιχειρήματα” τις όποιες ακραίες αντιδραστικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και της φασίζουσας δεξιάς, προκειμένου να εξαπολύσουν μια ακόμα πιο επιθετική επιχείρηση μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας, αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας, διώξεων και πιθανότητα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ίσως πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Ο κίνδυνος να μετατραπεί η ΕΕ σε αστυνομοκρατούμενο ρατσιστικό φρούριο είναι κάτι παραπάνω από ορατός, ενώ η Συνθήκη Σένγκεν μάλλον θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν.
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις στην ΕΕ εισπράττουν τώρα τις συνέπειες των βρώμικων και αποικιοκρατικών πολέμων που εξαπέλυσαν και συνεχίζουν στο αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο της Μέσης Ανατολής.
Η τραγωδία είναι ότι τα σπασμένα δεν τα πληρώνουν οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές και οικονομικές ελίτ της ΕΕ αλλά αθώοι πολίτες, οι οποίοι χάνουν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους ή και σακατεύονται από μια βάρβαρη και τυφλή τρομοκρατία, η οποία είναι ότι το καλύτερο για τους αντιδραστικούς κύκλους της ΕΕ, προκειμένου να κλιμακώσουν τη γενικευμένη επίθεση τους στους λαούς της Ευρώπης, τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και στους λαούς της Μέσης Ανατολής.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για την ορατή πλέον εξέλιξη να εισέλθει πιο βαθιά η Ευρώπη σε ένα σκοτεινό πολιτικό τούνελ, που θα επιταχύνει την παρακμή και τη διάλυση της ΕΕ, στις οποίες, ούτως ή άλλως, οδηγούν οι νεοφιλελεύθερες ιμπεριαλιστικές επιλογές της.
Η Ελλάδα κινδυνεύει να υποστεί βαριές συνέπειες από το ανερχόμενο κλίμα ισλαμοφοβίας και ξενοφοβίας στην Ευρώπη και τις επιλογές ακόμα πιο κλειστών και αδιαπέραστων συνόρων.
Η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έτσι και αλλιώς διάτρητη, μάλλον θα πεταχτεί στονσκουπιδοτενεκέ και ο κίνδυνος να μετατραπεί η Ελλάδα σε μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων είναι πιο κοντά από ποτέ.
Το σκηνικό τρόμου επικράτησε το πρωί στο Βέλγιο μετά τις δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Ζάβεντεμ και μια τρίτη έκρηξη, με διαφορά περίπου μίας ώρας, στον σταθμό του μετρό στο Μάαλμπεκ, κοντά σε κτήρια της ΕΕ. Οι νεκροί από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και το μετρό φέρονται να είναι δεκάδες, χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση.  
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις. Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε και οι πτήσεις από και προς σε αυτό ακυρώθηκαν μέχρι νεωτέρας. Οι σταθμοί του μετρό στις βελγική πρωτεύουσα έχουν κλείσει, ενώ διακόπηκαν και όλα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.  
Το επίπεδο συναγερμού σε όλη τη χώρα αυξήθηκε στην ύψιστη βαθμίδα (4). Σε μία πρώτη δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε πως «παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό». «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι τα θύματα» έγραψε στο Twitter.  
Οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο σημειώθηκαν ταυτόχρονα στις 8 το πρωί (ώρα Βρυξελλών) στο γκισέ των Αμερικανικών Αερογραμμών στην αίθουσα αναχωρήσεων.  
Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, δευτερόλεπτα πριν τις εκρήξεις υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά. Επίσης, το τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε πως τουλάχιστον η μία έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.  
Αξίζει να αναφερθεί πως η αιματηρή επίθεση στο αεροδρόμιο, αλλά και η έκρηξη στο μετρό σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη χώρα του βασικού καταζητούμενου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.
Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου