Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Πέθανε ο Ουρουγουανός συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο στα 74 του χρόνια





Ο Ουρουγουανός συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο πέθανε τη Δευτέρα σε 74 ετών στο Μοντεβιδέο. Την περασμένη Παρασκευή εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω καρκίνου του πνεύμονα. Από τη δημοσίευση του το 1971, το βιβλίο «Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής» έγινε κλασσικό δημιούργημα της πολιτικής λογοτεχνίας για την  Λατινικής Αμερικής. Το έργο του, μεταξύ των οποίων Η μνήμη της Φωτιάς (1986), έχει μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.
Πριν γίνει ο κορυφαίος διανοούμενος της Αριστεράς της Λατινικής Αμερικής ,ο  Γκαλεάνο εργάστηκε , μεταξύ άλλων ως εργάτης σε εργοστάσιο, συντάκτης, ζωγράφος, δακτυλογράφος και αφηγητής.
Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής, δόθηκε στη δημοσιότητα, όταν ο Γκαλεάνο ήταν 31 και, όπως αναγνώρισε και μετά ο ίδιος συγγραφέας, εκείνη την εποχή δεν είχε επαρκή εκπαίδευση για να ολοκληρωθεί το έργο. Προσπάθησα να είναι ένα έργο της πολιτικής οικονομίας, μόνο που εγώ δεν έχω την απαραίτητη εκπαίδευση», είπε. "Δεν μετανιώνω που το έχω γράψει, αλλά είναι ένα βήμα που, για μένα, είναι πάνω", πρόσθεσε.
Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει τονίσει την  εμμονή του ως συγγραφέας λέει , « είμαι ένας συγγραφέας παθιασμένος με  την μνήμη,με την μνήμη για  το παρελθόν της Αμερικής και πάνω απ 'όλα της Λατινικής Αμερικής , της οικείας γης που καταδικάστηκε σε αμνησία . "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου