Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Καλλυντικά (Τα πρώτα βήματα)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 11 το πρωί στην οδό Αμαλθείας 16 - Ηράκλειο





Το δέρμα δεν είναι μόνο ένα περίβλημα. Με τα σχεδόν, δύο τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, ανακηρύσσεται ως το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Λειτουργεί ως ένας εύκαμπτος και ανθεκτικός μανδύας που προστατεύει τους υποκείμενους ιστούς, σχηματίζοντας ένα φράγμα ενάντια στην βλαβερή επίδραση των καιρικών συνθηκών και των μικροοργανισμών. Το δέρμα όμως δεν χρησιμεύει μόνο για προστασία.
- Είναι ένα αισθητήριο όργανο που, με την αφή, μας επιτρέπει να "διαβάσουμε" το περιβάλλον μας και να αλληλεπιδράσουμε με αυτό.
- Ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος με ένα άψογο υδρόψυκτο σύστημα (την εφίδρωση).
- Είναι ένα σημαντικό όργανο αποτοξίνωσης που, μαζί με το συκώτι, τους νεφρούς, και το έντερο, απομακρύνει από τον οργανισμό μεγάλες ποσότητες τοξινών και άχρηστων μεταβολικών υποπροϊόντων.
- Είναι "εργαστήριο" πολύ σημαντικών ουσιών, όπως η βιταμίνη D και η μελανίνη
- Είναι όργανο επικοινωνίας, που μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος οσφρητικών και άλλων μηνυμάτων, λέει στους γύρω μας αν είμαστε κουρασμένοι, στρεσαρισμένοι, ή στην σωστή διάθεση για φλερτ.
Είναι όμως και ένας θαυμάσιος "ζωολογικός κήπος" που φιλοξενεί εκατοντάδες διαφορετικά είδη "ζώων" (η δερματική μικροπανίδα), κάποια πολύ χρήσιμα και κάποια άλλα, λίγο "ενοχλητικά".
Επειδή πιστεύουμε πως είναι λάθος να υποβαθμίσουμε την σωστή φροντίδα του δέρματος σε μια απλή υπόθεση "ματαιοδοξίας", σας προτείνουμε την παρακολούθηση των σεμιναρίων που διοργανώνουμε στο Ηράκλειο. 

http://www.somacare.gr/category-109/beautycook.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου