Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!




---000_peiraias-limani(Τρ. 22/12/15 – 12:28)           
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 
ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ COSCO!

Iskra: ΚΙΝΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΥΛΗΣ 
ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σε… φιάσκο εξελίσσεται η απαράδεκτη διαδικασία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ καθώς το ΤΑΙΠΕΔ κρατάει στο «σκοτάδι» πόσες προσφορές κατατέθηκαν, την Δευτέρα, και από ποιες εταιρείες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας 21/12, οπότε είχε λήξει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την αγορά των μετοχών του ΟΛΠ, το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση τεσσάρωνμόλιςγραμμών, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου 2016 με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών».
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι… προσφορές που κατατέθηκαν ήταν η εξής μία, της….Cosco.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλοςσχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε τα εξής:
«Επιβεβαιωνόμαστε ότι πρόκειται για μεγάλο πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα, Η μη ανακοίνωση του πόσες και ποιες προσφορές κατατέθηκαν σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχει νόμιμη σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου δείχνει ότι έχουμε νομικό και πολιτικό πραξικόπημα. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια ξεπουλήματος του ΟΛΠ θα οδηγηθεί στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν δυναμικά με νέους αγώνες».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜ.Υ.Λ.Ε.
Πλήρης επιβεβαίωση της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και των συνδικαλιστικών Οργανώσεων του ΟΛΠ για μεθοδεύσεις με οσμή σκανδάλου στο ξεπούλημα του ΟΛΠ
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ιδιαίτερο ζήλο επιχειρεί να προωθήσει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Ξεπέρασε κάθε έννοια νομιμότητας με κύριο βραχίονα το ΤΑΙΠΕ∆. Συγκεκριμένα, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε πρόσκληση κατάθεσης των οικονομικών προσφορών, χωρίς προηγουμένως να έχει επιλύσει πολύ σημαντικά ζητήματα, που είναι προαπαιτούμενα διεξαγωγής και ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.  
  • Όπως αποδεικνύεται πλέον, η Σύμβαση Παραχώρησης της Λιμενικής Ζώνης, αντί να είναι αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού ∆ημοσίου (Υπ. Οικονομικών και Υπ. Ναυτιλίας), να έχει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την ψήφιση από την Βουλή, ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO.
  • Με αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις αντιμετωπίζουν το θέμα της ∆ημόσιας Αρχής υποσχόμενοι να συστήσουν κάποια αρχή μετά τον διαγωνισμό, συγχέοντάς την μάλιστα με την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων. Δηλαδή σκοπεύουν να συστήσουν μία Δημόσια Αρχή σύμφωνα με τα κελεύσματα και τις επιθυμίες της COSCO.
  • Προχωρούν σ' αυτόν τον διαγωνισμό πριν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ για την νομιμότητα της αρχικής διακήρυξης.
Η χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με το πόσες και ποιες προσφορές κατατέθηκαν θα ανακοινωθούν στις 12.01.2016 είναι πρωτοφανής και μυρίζει μεθόδευση και πανικό. Εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες περί κατάθεσης προσφοράς μόνο από την COSCO αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί προηγήθηκε ο λεγόμενος «Φιλικός Διακανονισμός» της πώλησης των μετοχών. Έτσι, με όλη αυτή την μεθόδευση, η COSCO με λιγότερο από τα μισά ετήσια ενοίκια θα αγοράσει ολόκληρο το Λιμάνι. Επειδή όλα αυτά βρίθουν παρανομιών και δημιουργούν μέγα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, η Κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να ακυρώσει τον διαγωνισμό φιάσκο και να προχωρήσει τάχιστα στον σχεδιασμό Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής, μετά από διαβούλευση με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς και τους εργαζόμενους, πάνω στους εξής άξονες:  
  • Δημόσιος Χαρακτήρας των Λιμανιών.
  • Θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις με ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας και Κανονισμό Προσωπικού.
  • Ανάπτυξη και επενδύσεις των Λιμανιών Αρμονικές και θεσπισμένες σχέσεις Λιμανιού και πόλεων.
Οι εργαζόμενοι είναι ΕΔΩ με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα, αλλά και αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα. Με τους αγώνες μας θα ακυρώσουμε κάθε απόπειρα ξεπουλήματος των Λιμανιών.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΕΚΧΩΡΗΣΉΣ ΤΟΥΣ
Χτες (21/12), ημέρα κατάθεσης στο Λονδίνο, των δεσμευτικών προσφορών για την εκχώρηση του ΟΛΠπραγματοποιήθηκε με επιτυχία 24ωρη απεργία της ΟΜΥΛΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ καθώς και απεργιακές συγκεντρώσεις των απεργών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αντιπροσωπεία των απεργών με την παρουσία εκπροσώπων της ΛΑΕ και του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής τουΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα και του ζήτησαν να ακυρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, γιατί με αυτό τον τρόπο τα δύο αυτά λιμάνια μετατρέπονται σε μονοπώλια συμφερόντων ξένων κρατικών επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος αλλά και της εθνικής κυριαρχίας και ότι ούτε οι πιο υποτελείς αποικίες δεν εκποιούσαν σε ιδιωτικά συμφέροντα τα λιμάνια στρατηγικής σημασίας.
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε στην αντιπροσωπεία ότι προωθεί τον διαγωνισμό ξεπουλήματος των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, γιατί αυτή είναι ηξεκάθαρη εντολή που έλαβε από την κυβέρνησηΤσίπρα-Καμένου και στην επισήμανση ότι θα του αναζητηθούν και προσωπικά όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες απάντησε ότι η κυβέρνηση θα του νομιμοποιήσει την υπογραφή με κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης από τη Βουλή!!!
Στη συγκέντρωση των απεργών στην πλατεία Κλαυθμώνος και εν συνεχεία στην πορεία που πραγματοποίησαν προς τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη που συνοδευόταν από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρη Στρατούλη και Στάθη Λεουτσάκο,  τη Μαρία Μπόλαρη, τη Λία Φράγκου, τον Τάσο Μαυρόπουλο και πολλά μέλη του πολιτικού συμβουλίου της.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
Ξεπούλημα χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης την πώληση του ΟΛΠ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με ένα εθνικό έγκλημα, ίσως το μεγαλύτερο που έχει γίνει στη χώρα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑ.Ε., ο οποίος ήταν παρών στην κινητοποίηση των λιμενεργατών ενάντια στην πώληση, όταν ξεπουλάς το λιμάνι του Πειραιάξεπουλάς την Ελλάδα γιατί είναι η μεγάλη πόρτα της Ελλάδας προς τον έξω κόσμο.
«Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπατούν τον ελληνικό λαό, τον κοροϊδεύουν και τον εμπαίζουν. Είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά και αυτήν την ώρα κατατίθενται προσφορές για το ξεπούλημα του λιμανιού», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα σε όλη την ευρύτερη ζώνη του Πειραιά και «οι πολίτες να πουν τη γνώμη τους αν θέλουν να πωληθεί το λιμάνι ή όχι», γιατί «δεν μπορεί η κυβέρνηση να κινείται ερήμην των πολιτών και εναντίον τους».

Πηγή: http://iskra.gr/
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου