Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση την Παρασκευή στις Μοίρες για το ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας


Συγκέντρωση την Παρασκευή στις Μοίρες για το ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας
Συγκέντρωση την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία των Μοιρών και πορεία μέχρι το ΙΚΑ αλλά και το Κέντρο Υγείας, αποφάσισε χθες βράδυ συνέλευση των πολιτών της Μεσαράς. Στην απόφαση τονίζεται ότι αποφασίστηκαν:

1. Άμεσες αντιδράσεις για το κλείσιμο του Παραρτήματος ΙΚΑ
2. Εγρήγορση εν αναμονή αποφάσεων για υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας της περιοχής. Όλα απαιτούν τη μαζική ενεργή συμμετοχή μας. Σαν πρώτη ενέργεια αποφασίστηκε την Παρασκευή στις 12 μεσημέρι στην πλατεία των Μοιρών. Συγκέντρωση – διαδήλωση με πανό. Καταλήγουμε στο ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας και αναλόγως γίνονται συμβολικές καταλήψεις με ενημέρωση του κόσμου.

*Για τα κέντρα υγείας αναμένεται (ν)τροπολογία του νόμου που καθιστούσε τους γιατρούς 5ετούς θητείας να γίνονται επ’ αόριστον θέσεις, τώρα απολύσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές περιοχές. (ποιος γιατρός θα δεχτεί θέση επικουρική μονοετή στην εσχατιά της περιφέρειας και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες).
Η δε μετάβαση στα νέα δεδομένα – δημοσίευση ΦΕΚ απολύσεων, προκήρυξη νέων θέσεων- θα αφήσει τις περιοχές μας –αγροτικές- και το Κέντρο Υγείας ορφανά για 5 μήνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς, οικείους και γιατρούς, εναπομείναντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου